![Gluten free flour mix Gluten free flour mix](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7DCAEA6D-CAC4-4875-832B-B2E0270565EC/Derivates/2F0F3F45-5303-46F4-8C14-C057D5816FE8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g long grain white rice
- 160 g glutinous rice (e.g. sushi rice)
- 60 g white chia seeds
- 140 g potato starch
- 140 g sorghum flour
- 200 g arrowroot flour
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 12998.6 kJ / 3094.9 kcal
- Białko
- 53.4 g
- Węglowodany
- 533.4 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 42.6 g
- Sód
- 36.8 mg
Alternatywne przepisy
Sesame and chia seed loaf
2h 20 min.
Gluten free ANZAC biscuits
45 Min
Gluten-free goodness pastry
1 Std.
Gluten free baking powder
5 Min
Gluten free plain flour
5 Min
Buckwheat and almond slider buns
1 Std. 15 Min
Gluten free self-raising flour
10 min
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free rough puff pastry
1 Std. 15 Min
Gluten free sourdough bread
192h 20 min
Buckwheat bread
2 Std. 5 Min