![Mandarin crème brûlée Mandarin crème brûlée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/828CC0CC-860E-4C40-AE8B-F00372055D4C/Derivates/56DFE96E-1A12-4155-A403-4F3BDEF27CBA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gold strength gelatine leaf
- cold water, for soaking
- 2 mandarins, zested (finely grated, no white pith) and juiced
- 130 g white sugar
- 600 g thickened cream
- 1 tsp vanilla paste
- 8 egg yolks
- 80 - 100 g raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1766.9 kJ / 420.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 31.8 mg
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
7 Std.
Lemon meringue pie
3h
Lemon ice cream torte
48 godz. 40 min
Banana tart tartin with chocolate sorbet
27 godz. 35 min
Hazelnut Bavarian
6 Std. 25 Min
Strawberry and rose water macarons
2 godz. 50 min
White chocolate mousse cups
3 godz. 35 min
Lemon tart
2 Std. 15 Min
Mimosa float
6h 10min
Coconut & almond jelly with pineapple syrup
25h 20min
Beurre blanc
15min
Chocolate mousse soufflés
55min