Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gold strength gelatine leaf
- cold water, for soaking
- 2 mandarins, zested (finely grated, no white pith) and juiced
- 130 g white sugar
- 600 g thickened cream
- 1 tsp vanilla paste
- 8 egg yolks
- 80 - 100 g raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1766.9 kJ / 420.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 31.8 mg
Alternatywne przepisy
Steamed chocolate and prune puddings
1 godz. 30 min
Almond tuiles
30 min
Vanilla sauce (crème anglaise)
10 Min
Paris Brest
6 Std. 40 Min
Mango lassi
5 Min
Rosewater madeleines
30 min
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
4h 55min
Fruity pear mince tarts
2 godz. 30 min
Cheese soufflés
30 min
Peppercorn sauce
20 Min
Star anise and pistachio kulfi
24 Std. 20 Min
Crème brûlée
7 Std.