Gluten free breakfast pizza

Gluten free breakfast pizza

5.0 24 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Pizza base
  • brown rice
    100 g
  • glutinous rice
    100 g
  • potato starch
    50 g
  • gluten free cornflour
    30 g
  • xanthan gum
    1 tsp
  • salt
    1 - 2 tsp
  • white vinegar
    1 tbsp
  • olive oil for drizzling
  • warm water
    180 g
  • white sugar
    20 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
Sun-dried tomato pesto
  • sun-dried tomatoes
    250 g
  • olive oil
    100 g
  • garlic clove
    1
  • fresh basil leaves only
    1 sprig
  • dried oregano
    1 tsp
Assembly
  • eggs
    4
  • bocconcini cut into slices
    130 g
  • cherry tomatoes cut into halves
    8
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • fresh baby spinach leaves
    40 g
  • Worcestershire sauce (gluten free), to serve (optional) (see Tips)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 887.8 kcal / 3728.8 kJ
Białko 28.6 g
Tłuszcz 46.1 g
Węglowodany 75.6 g
Błonnik 10.6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 2677.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...