![Pistachio cheesecakes with mango Pistachio cheesecakes with mango](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154596.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shelled unsalted pistachio nuts
- unsalted butter, for greasing
- 8 fresh mint leaves, plus extra for garnishing
- 1 limes, zest only, no white pith
- 2 tbsp cornflour (30 g)
- 100 g raw sugar
- 250 g cream cheese
- 250 g ricotta cheese
- 4 eggs
- 500 g water
- 1 ripe mango, cut into cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1906 kJ / 455 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Baked cheesecake
2 Std. 55 Min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Almond biscotti
1h 10min
Savoiardi with mango and passionfruit
2sa 10 dk
Mushroom risotto
30 min
Apple cake
1h
Miso soup and sake seafood with rice
1h 5min
Seafood panzanella
1h
Moscato panna cotta with pistachios
6h 25min
Gluten free lemon tart
2hod. 25min
Rosewater madeleines
30 min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 min