![Peanut butter and cookie ice cream Peanut butter and cookie ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40726943-A734-4FF4-A419-E967A167719D/Derivates/8c2dbb9d-5b31-4af4-9aed-b6a9e2a653ed.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 200 g raw cashews (see Tips)
- 1 tsp salt
- filtered water, for soaking
Ice cream
- 50 g coconut sugar
- 150 g rice malt syrup
- 100 g peanut butter of choice (see Tips)
- 380 g coconut cream
- 1 - 2 pinches salt
- 2 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 12 biscuits of choice, broken into pieces (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2290.9 kJ / 545.5 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Chocolate cream cookies
1 godz. 30 min
Sweet potato lasagne
1h 20min
Pumpkin pancakes
1 Std. 35 Min
Butternut mac and cheese
45 min
Pasta Alfredo with mushrooms
40 min
Parfait with passionfruit cream
3h 10min
Vegan mayonnaise
15min
Vegan butter
8u. 5min
Breakfast sausages
1h 5min
Avocado and banana popsicles
4h 5min
Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
4h 5min
Vegan carrot cake with orange frosting
2hod. 5min