![Zuppa del golfo Zuppa del golfo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF0DC76A-1936-4E45-AAD7-33AD31E48351/Derivates/fc6e007b-f65e-4057-9f02-33f9e241e6d3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di pesce misto per zuppa (pescatrice, seppie, calamari, scorfano, gallinella ecc.)
- 20 g di sedano a pezzi
- 30 g di carota, pelata e a pezzi
- 70 g di cipolla a pezzi
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 3 acciughe fresche
- 100 g di vino bianco secco
- 500 g di pomodori pelati a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 1 peperoncino rosso piccante
- 20 cozze fresche pulite
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- crostini di pane, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 46.5 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35 min
Tegamino di vongole e zucchine
40 min
Zuppa di pesce misto
40 min
Polenta con zuppetta di pesce e ceci
2h 10min
Minestra di vongole con maltagliati
1h 30min
Cassola cagliaritana
1 Std.
Marmitako di polpo
50 Min
Zuppa di pesce tradizionale
1h 30min
Cozze alla Medoc
50 Min
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1 Std.
Zuppa di pesce alla napoletana
1 Std. 10 Min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 min