Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 légumes variés de votre choix : poivron, tomate, courgette ronde...
- du sel
- du poivre moulu
- 4 c. à soupe d'huile d'olive
- 20 g de persil frais, grosses tiges retirées
- 2 gousses d'ail
- 350 g de viande de bœuf hachée
- 2 oignons, coupés en quatre
- 50 g de pain de la veille, sans croûte, en cubes
- 1 œuf
- 1 c. à café d'herbes de Provence
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1109 kJ / 265 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Couscous de courgettes, tomates et fenouil
45min
Gratin d'aubergines à l'italienne
1h 20 min
Artichaut poivrade en barigoule
35 Min
Légumes farcis
1h 20 min
Moussaka
1h 40min
Moussaka
2h 30 min
Poulet à l'aubergine tomates et courgettes
50min
Lasagne à la bolognaise et ricotta
2h
La daube niçoise
13hod. 20min
Sauté de veau aux olives
1h
Aïoli traditionnel
10 min
Gratin d'aubergine au parmesan
1h 30min