
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 250 g Mehl
- 120 g Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum EInfetten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Belag
- 100 - 150 g getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
-
180
g Cheddar in Stücken
lub 180 g Gruyère in Stücken - 150 - 200 g Ziegenfrischkäse z.B. von Buko
- 4 Eigelb
- 200 g Crème fraîche
- 2 EL Schnittlauch in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 497 kcal / 2079 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Tomaten-Mascarpone-Quiche
1 godz. 30 min
Schokoladen-Tarte
1 godz. 15 min
Blätterteig-Pasteten (mediterran)
1 godz.
Käse-Tomaten-Quiche
1 godz. 20 min
Quiche Lorraine
50 min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 godz.
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 godz.
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 godz.
Spinattarte mit Zitronen-Confit
1 godz. 30 min
Paprika-Ricotta-Quiche
2 godz.
Möhrenquiche
1 godz. 30 min
Tarte provençale
1 godz. 40 min