Frankfurter Kräuter-Risotto

Frankfurter Kräuter-Risotto

4.0 68 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Frankfurter grüne Kräuter (100 g), ohne Stiele
    1 Bund
  • rote Zwiebel halbiert
    1
  • Olivenöl
    50 g
  • Ghee
    10 g
  • Kurkuma, gemahlen
    1 TL
  • Risottoreis
    250 g
  • Weißwein trocken
    100 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Feta wenn möglich Ziegenfeta
    100 g
  • Pfeffer zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1962 kJ / 469 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...