Bulgursalat
TM6 TM5 TM31

Bulgursalat

4.0 ( 20 ocen )

Składniki

  • 16 Stängel Blattpetersilie abgezupft
  • 2 Knoblauchzehen
  • 700 g Wasser
  • 300 g Bulgur grob
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 1 TL Harissa-Paste
  • 20 g Tomatenmark
  • 200 g Erbsen, TK
  • 200 g Zuckerschoten schräg gedrittelt
  • 1 ¼ TL Salz
  • 100 g Zitronensaft
  • 80 g Olivenöl
  • 6 Frühlingszwiebeln in schrägen feinen Ringen
  • 6 Prisen Pfeffer
  • 4 Stängel Pfefferminze abgezupft
  • 300 g Sahnejoghurt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
394 kcal / 1647 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
45 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy