![Pizza mit Walnüssen und Gorgonzola Pizza mit Walnüssen und Gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/461821CC-FF33-4279-BD2D-F22290653E80/Derivates/E9596895-B21A-407D-BA68-1F5AF96D3BDC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig:
- 100 g Weizenkörner
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl Type 405
- 100 g Walnusshälften
- 25 g Olivenöl
- 1 TL Salz
Belag:
- 300 g Schmand
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 180 g Blattspinat, TK, aufgetaut, abgetropft
- 120 g geräucherter, roher Schinken (z.B. Parmaschinken), in dünnen Scheiben
- 150 g Gorgonzola, in kleinen Würfeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3963 kJ / 947 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelflammkuchen mit Zitronenöl
1h 20 min
Dattel-Mandel-Focaccia
3 Std. 20 Min
Pizza Frescolina
1 Std. 40 Min
Mini-Pizzen mit Birnen und Schinken
1h 50 min
Speck-Apfel-Quiche
2h
Spargelflammkuchen mit Walnüssen
1h 15 min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 godz.
Obstcrumble
50 min
Curry-Hähnchen-Pizza
1 godz. 10 min
Pizza Bianco mit Speck und Endivie
1h 20 min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 20 min
Aprikosen-Schmand-Tarte
1 godz. 10 min