Urządzenia i Akcesoria
Pizza mit Walnüssen und Gorgonzola
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen
Składniki
Teig:
-
Weizenkörner100 g
-
Wasser200 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker1 Prise
-
Mehl Type 405250 g
-
Walnusshälften100 g
-
Olivenöl25 g
-
Salz1 TL
Belag:
-
Schmand300 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Muskat3 Prisen
-
Blattspinat, TK aufgetaut, abgetropft180 g
-
geräucherter, roher Schinken (z.B. Parmaschinken), in dünnen Scheiben120 g
-
Gorgonzola in kleinen Würfeln150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
33 g
Kalorie
3963 kJ /
947 kcal
Tłuszcz
62 g
Błonnik
7.4 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 godz.
Frühlingstarte
1 godz. 40 min
Spargelquiche
1 godz. 15 min
Blätterteig-Gorgonzola-Quiche
1 godz.
Spinat-Gorgonzola-Pizza
1 godz. 45 min
Porreetorte
1 godz. 20 min
Quiche mit Ziegenkäse
1 godz. 25 min
Lachs-Spinat-Quiche
1 godz. 10 min
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1 godz.
Brokkoli-Lachs-Quiche
1 godz. 35 min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1 godz.
Tarte provençale
1 godz. 40 min