Basilikumsuppe

Basilikumsuppe

4.6 125 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    70 g
  • Dinkelkörner
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Schalotten je nach Größe
    2 - 3
  • Olivenöl
    20 g
  • Wasser
    750 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ½ - 1 TL
  • Muskat
    1 Prise
  • Sahne
    100 g
  • Basilikum abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
    2 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 236 kcal / 986 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...