![Zuppa di quinoa (senza glutine) Zuppa di quinoa (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D52DA910-4790-45EC-A00A-581C6A4E9E89/Derivates/6A3E01A3-4959-4A0D-9F3C-FBF825784C02.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di scalogno a pezzi
- 20 g di funghi porcini secchi, ammollati 10 minuti in acqua e strizzati
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di patate, pelate e pezzi
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di quinoa in chicchi (vedere consiglio)
- Parmigiano reggiano grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 Std. 5 Min
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 Min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 Min
Budino di mais (senza glutine)
15 Min
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 Min
Mousse di miglio (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Zuppa di quinoa
35min
Insalata di quinoa colorata
35min
Pane con farina di miglio (senza glutine)
2 godz. 35 min
Muffin integrali alle mele (senza glutine)
45min
Tabulè di quinoa
40 Min