Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di scalogno a pezzi
- 20 g di funghi porcini secchi, ammollati 10 minuti in acqua e strizzati
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di patate, pelate e pezzi
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di quinoa in chicchi (vedere consiglio)
- Parmigiano reggiano grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 44.6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di quinoa e lenticchie
35 Min
Zuppa di lenticchie rosse
50min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 Min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50min
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 Min
Zuppa di quinoa
35 Min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1h
Zuppa di quinoa con polpettine di coniglio
55 Min
Minestra di miglio e filetti di gallinella
40 min
Insalata di miglio e tonno
55 Min
Tabulè di quinoa
40 min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 min