Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką

Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką

4.2 639 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji

Składniki

Migdałowa kruszonka
  • 25 g cukru trzcinowego
    25 g cukru
  • 30 g mąki pszennej
  • 30 g masła
  • 20 g migdałów, w płatkach
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
Ciasto muffinowe z truskawkami
  • 350 g truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół
  • 260 g mąki pszennej
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
  • 150 - 200 g cukru
  • 250 g kefiru w temp. pokojowej
  • 125 g oleju
  • 3 jajka w temp. pokojowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 333 kcal / 1394 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 189 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...