
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porcji
Składniki
Migdałowa kruszonka
-
cukru trzcinowego25 g
-
mąki pszennej30 g
-
masła30 g
-
migdałów, w płatkach20 g
-
cynamonu, mielonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
Ciasto muffinowe z truskawkami
-
truskawek, świeżych bez szypułek, przekrojonych na pół350 g
-
mąki pszennej260 g
-
skrobi ziemniaczanej80 g
-
cukru150 - 200 g
-
kefiru w temp. pokojowej250 g
-
oleju125 g
-
jajka w temp. pokojowej3
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
333 kcal /
1394 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
44 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
189 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1 godz. 10 min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1 godz. 10 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 godz.
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Tarta z ricottą i rabarbarem
1 godz. 45 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 godz. 15 min