Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
TM6 TM5

Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką

4.2 (580 ocen)

Składniki

Migdałowa kruszonka

  • 25 g cukru trzcinowego
    lub 25 g cukru
  • 30 g mąki pszennej
  • 30 g masła
  • 20 g migdałów, w płatkach
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)

Ciasto muffinowe z truskawkami

  • 350 g truskawek, świeżych, bez szypułek, przekrojonych na pół
  • 260 g mąki pszennej
  • 80 g skrobi ziemniaczanej
  • 150 - 200 g cukru
  • 250 g kefiru, w temp. pokojowej
  • 125 g oleju
  • 3 jajka, w temp. pokojowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1394 kJ / 333 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcz
44 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
1.3 g
Sód
189 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy