Urządzenia i Akcesoria
Serniczki w słoikach
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
6 słoików
Składniki
Spód z kruszonki
-
20 g masła, niesolonego
-
40 g herbatników40 g herbatników digestive
-
20 g orzechów, całych (np. orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, migdały)
-
20 g miodu20 g brązowego cukru
Nadzienie
-
300 g serka kremowego
-
50 g śmietany min. 30% tłuszczu
-
60 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
2 jajka
-
400 g wody
Wierzch
-
200 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych lub mrożonych
-
40 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
10 g
Kalorie
1636 kJ /
391 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50 min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min