
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód z kruszonki
- 20 g masła, niesolonego
-
40
g herbatników digestive
lub 40 g herbatników - 20 g orzechów, całych (np. orzechy laskowe, orzechy włoskie, pistacje, migdały)
-
20
g brązowego cukru
lub 20 g miodu
Nadzienie
- 300 g serka kremowego
- 50 g śmietany min. 30% tłuszczu
- 60 g cukru
-
1 ½
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego - 1 szczypta soli
- 2 jajka
- 400 g wody
Wierzch
- 200 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych lub mrożonych
- 40 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 391 kcal / 1636 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 29 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2 godz. 40 min
Malinowe tiramisu z białą czekoladą
3 godz. 15 min
Czekoladowa panna cotta z czarnym kakao i musem z mango
3 godz. 40 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Serniczki Oreo®
3 godz. 30 min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Deserki amaretti
3 godz. 50 min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3 godz. 50 min
Serniczki z wiśniami
45 min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 godz. 30 min
Panna cotta
3 godz. 15 min
Brazylijskie banoffee
1 godz. 25 min