![Tortino di riso in salsa al Gorgonzola Tortino di riso in salsa al Gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E115E70F-B570-48AA-AE63-B6A236EBA65B/Derivates/7A20E7BD-4F09-421F-BF6D-A5F98096A184.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 1000 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- 120 g di fagiolini verdi freschi, mondati
- 320 g di riso Parboiled (cottura 14 minuti)
- 120 g di Gorgonzola a pezzi (2 cm), a piacere
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1636 kJ / 391 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata con pesto di olive e mandorle
30 min
Risotto con scarola, patate e crescenza
40 min
Minestra di castagne
1h 40min
Patate svedesi
55 Min
Gnocchetti di granturco
1h 5min
Insalata russa vegana
45 min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 min
Gnocchi alla romana (senza lattosio)
1sa 50 dk
Tagliatelle di nonna Marietta
1h
Budino al cioccolato bianco e caramello
24 Std. 30 Min
Torta di riso carrarina
3h 10min
Polenta al formaggio
1h