Hack-Linsen-Eintopf

Hack-Linsen-Eintopf

4.4 605 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Hackfleisch
  • mageres Rindfleisch in Würfeln (3 cm), 30-60 Minuten angefroren, einzeln liegend
    250 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Paprika edelsüß
    1 TL
Eintopf
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Zucchini in Scheiben (1 cm)
    200 g
  • Auberginen in mundgerechten Stücken
    200 g
  • gelbe Paprika in mundgerechten Stücken
    200 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Wasser
    300 g
  • gemischte Kräuter getrocknet, z.B. Thymian, Rosmarin, Majoran, Basilikum, Petersilie
    1 EL
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • rote Linsen
    120 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 279 kcal / 1171 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 9.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...