Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hackfleisch
- 250 g mageres Rindfleisch, in Würfeln (3 cm), 30-60 Minuten angefroren, einzeln liegend
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
Eintopf
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 200 g Zucchini, in Scheiben (1 cm)
- 200 g Auberginen, in mundgerechten Stücken
- 200 g gelbe Paprika, in mundgerechten Stücken
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 300 g Wasser
- 1 EL gemischte Kräuter, getrocknet, z.B. Thymian, Rosmarin, Majoran, Basilikum, Petersilie
- 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 120 g rote Linsen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1171 kJ / 279 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 9.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkraut-Eintopf
35 min
Rinderschmortopf
1 Std. 20 Min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 Std.
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1 Std.
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40 min
Kürbis-Chili Con Carne
50min
Makkaroni-Hackfleisch-Suppe
50min
Hähnchen-Chili
40 min
Kasseler Gulasch
40 min
Rindfleischeintopf
1h 40min
Linsen-Kürbis-Eintopf
1 Std.