Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre demi-sel
- 1 poulet fermier, coupé en morceaux (800 g env.)
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de vin blanc sec
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 1 bouquet garni
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 500 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 10 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2142 kJ / 516 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 40.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osso-buco
1 godz. 20 min
Filet de poulet sauce poulette
20min
Veau Marengo
55min
Paupiettes de veau aux olives
50min
Blanquette de veau
1 godz.
Bœuf bourguignon
1h 25min
Veau aux champignons, moutarde et tagliatelle
35min
Escalope de veau à la normande
1 godz.
Cuisse de dinde à la moutarde
1 godz.
Bœuf aux champignons
30 min
Poule au pot béarnaise
2h 15min
Sauté de veau Marengo
1 godz. 15 min