Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de chou frisé (400 g coupé en morceaux et 100 g taillé en lanières)
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de lardons fumés
- 200 g de carottes
- 1 clou de girofle
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g d'eau
- 100 g de vin blanc
- 100 g de pommes de terre, détaillées en cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 634 kJ / 152 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 dk
Soupe de poireau à l'irlandaise
50 dk
Velouté d'épinards au chèvre
35 dk
Soupe au chou vert, châtaignes et lardons
45 dk
Soupe de haricots blancs
20 dk
Soupe au chou
45 dk
Soupe de blette
35 dk
Soupe de haricots blancs, jambon et persillade
20 dk
Potage Saint-Germain
45 dk
Soupe danoise aux pois cassés
1sa
Soupe paysanne au lard
55 dk
Velouté de cresson à l'ail
1sa