Wersje kompatybilne
Farfalle risottate con tacchino al profumo di rose e limone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 fili di erba cipollina fresca
- 10 petali di rosa
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di fesa di tacchino a listarelle
- 1 limone, il succo spremuto fresco e filtrato
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 800 g di acqua
- 350 g di pasta secca tipo farfalle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle ai peperoni e tonno
50min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min
Penne risottate con verdure
35 Min
Penne pisellini, funghi e speck
30 Min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30 Min
Penne risottate funghi e speck
40 min
Tortiglioni al pollo e olive nere
35 Min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40 min
Spaghetti al vino rosso
30 Min
Farfalle risottate alla boscaiola
40 min
Fusilli risottati al salmone affumicato (per 2 persone)
30 Min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40 min