Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 2 cipolle, a metà
- 4 spicchi di aglio
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di agnello a cubetti (3 cm)
- 1 peperone rosso, a dadini
- 1 peperone verde, a dadini
- 400 g di pomodori pelati, in scatola
- 100 g di vino bianco
- ½ cucchiaino di paprika dolce
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
lub 1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l) - 250 g di acqua
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1488 kJ / 355 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di maiale, mele e cipolle
1h 30min
Stufato di maiale, mele e lenticchie
55min
Stufato di pollo, chorizo e ceci
1h
Manzo alla Stroganoff
1h
Punch al cocco
50min
Stufato di agnello
2h
Minestra sudicia
5 Std.
Stufato di agnello, melanzane e cumino
1h 10min
Pappardelle al sugo di agnello
55min
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1h 35min
Gulasch di agnello
1h 10min
Stufato di pollo e basilico
35min