Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de aceite de oliva
- 50 g de cebolla en trozos
- 30 g de apio en trozos
- 1 zanahoria en trozos (aprox. 60 g)
- 8 tomates cherry en mitades
- 400 g de lentejas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- 150 g de agua
- ¼ de cucharadita de sal
- 3 - 4 láminas de masa filo de 30x40 cm
- 50 g de mantequilla fundida
- 1 butifarra cocida (aprox. 150 g) cortada en dados
- 1 cucharadita de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 4.27 g
- Węglowodany
- 9.48 g
- Tłuszcz
- 9.28 g
- Błonnik
- 2.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estofado de ternera con tortellini
1小时
Garbanzos a la catalana
35min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30min
Lentejas con setas y morcilla
3hod.
Salteado de butifarra y champiñones
30min
Sepia asada y guisantes con jamón
40min
Sopa de navidad con galets rellenos
1小时 15 分钟
Xató
15 Min
Albóndigas con sepia
1h 20min
Albóndigas de cordero con menta (Keftethes)
30min
Judías blancas con confit de pato (Cassoulet au confit de canard)
1 Std. 10 Min
Lentejas con morcilla de Burgos
45 Min