Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 115 g di calamari freschi con l'inchiostro
- 60 g di vino bianco
- 300 g di riso a chicco tondo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 720 g di brodo di pesce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1223 kJ / 293 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al nero di seppia
35 min
Riso con polpo
1h 10min
Risotto ai frutti di mare (Bimby Friend)
1h
Cacciucco
1h 20min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1h 5min
Risotto gamberetti, asparagi e yogurt
30 min
Risotto alle cozze
1h 5min
Risotto alla pescatora
35 min
Riso ai frutti di mare
1h 40min
Risotto agli asparagi e vongole
1h 15min
Risotto con gamberi e fiori di zucca al profumo di tartufo
50 dk
Risotto con gamberetti, asparagi e fiori di zucca
40 min