![Salsa ai funghi e vino bianco Salsa ai funghi e vino bianco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4928E18-5E24-4232-8B19-B045DD5349AF/Derivates/3849CF31-BE21-46F7-B3BA-E8B949AE0475.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g di funghi porcini secchi
- 30 g di acqua
- 100 g di funghi portobello freschi, a pezzi
- 50 g di burro freddo, a pezzi
- 60 g di scalogno a metà
- 120 g di vino bianco secco
- 200 g di brodo di pollo
- 125 g di panna da cucina (18% di grassi circa)
- 25 g di farina tipo 00
- ¼ - ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 3309 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1636 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Braciole di maiale con salsa all’ananas
3sa
Salsa Soubise
30 min
Crostini con crema di nocciole e funghi
40 min
Tacchino ripieno con salsa all'arancia
2sa
Cheescake al caco mela
8hod.
Salsa ai porcini
20 min
Spezzatino di manzo a Cottura Lenta con salsa ai funghi
5 godz. 40 min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2sa
Lenticchie e salsiccia
2 Std. 55 Min
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45 min
Risotto funghi e spinaci
55 Min
Risotto funghi e salsiccia
55 Min