Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g di funghi porcini secchi
- 30 g di acqua
- 100 g di funghi portobello freschi, a pezzi
- 50 g di burro freddo, a pezzi
- 60 g di scalogno a metà
- 120 g di vino bianco secco
- 200 g di brodo di pollo
- 125 g di panna da cucina (18% di grassi circa)
- 25 g di farina tipo 00
- ¼ - ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 600 g
- Kalorie
- 3309 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1636 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie e salsiccia
2 Std. 55 Min
Spezzatino di maiale, mele e cipolle
1 godz. 30 min
Stufato di maiale, mele e lenticchie
55min
Pollo karaage con salsa di soia aromatizzata
30 min
Manzo alla Stroganoff (TM6)
1 Std.
Risotto all'arancia con ragù di anatra
40 min
Salsa Soubise
30 min
Entrecote di manzo teriaki
2h 35min
Pancia di maiale dorata
15 min
Vitello in crosta di pane con patate dolci
1 Std.
Polpette in salsa di funghi e vino bianco
45 min
Spezzatino di manzo ai funghi con cous cous di cavolfiore
45 min