Urządzenia i Akcesoria
Bergisches Urbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 17 godz.
16 Scheiben
Składniki
Poolish
-
Wasser175 g
-
frische Hefe erbsengroß (1 g)1 Stückchen
-
Dinkelmehl Type 630175 g
Hauptteig
-
Weizenkörner200 g
-
Wasser kalt175 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen120 g
-
Öl zum Einfetten
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
frische Hefe5 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
458 kJ /
110 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dunkles Landbrot
3 godz.
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Oberländer
14 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
4 godz.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Graubrot
2 godz.
Schweizer Bauernbrot
7 godz.