Bergisches Urbrot

Bergisches Urbrot

4.3 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 17 godz.
16 Scheiben

Składniki

Poolish
  • Wasser
    175 g
  • frische Hefe erbsengroß (1 g)
    1 Stückchen
  • Dinkelmehl Type 630
    175 g
Hauptteig
  • Weizenkörner
    200 g
  • Wasser kalt
    175 g
  • Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
    120 g
  • Öl zum Einfetten
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • frische Hefe
    5 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 458 kJ / 110 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...