Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mandeln
- 250 g Zuckerrübensirup
- 65 g Butter
- 60 g Schweineschmalz
- 275 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Zimt
- ½ TL Nelken, gemahlen
- 2 EL Rosenwasser
- 1 TL Pottasche (5 g)
- ½ Pck. Backpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 263 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heidesand
1 godz. 45 min
Brotpfannkuchen
20min
Süße Tannenzapfen
6 godz.
Bremer Labskaus
1 Std. 20 Min
Butterkuchen mit Hefe
1h 35 min
Hühnerfrikassee à la Margret
50min
Dänische Hefeknoten
1 godz. 30 min
Brauner Kuchen
7 godz. 40 min
Fliederbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std.
Kalter Hund
7 Std.
Haferkekse
1h 10min
Butterkuchen
1h 55min