Urządzenia i Akcesoria
Hamburger braune Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 72 godz.
50 Stück
Składniki
-
Mandeln60 g
-
Zuckerrübensirup250 g
-
Butter65 g
-
Schweineschmalz60 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen275 g
-
Kardamom, gemahlen½ TL
-
Zimt½ TL
-
Nelken, gemahlen½ TL
-
Rosenwasser2 EL
-
Pottasche (5 g)1 TL
-
Backpulver½ Pck.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
263 kJ /
63 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Moin Hamburg!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidesand
1 godz. 45 min
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
50 min
Heidesand
2 godz. 50 min
Mandel-Cookies
50 min
Steckrüben-Cremesuppe
50 min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Brauner Kuchen
7 godz. 40 min
Yorkshire Pudding
1 godz.
Haferkekse
1 godz. 10 min
Rosmarin-Heidesand
4 godz.
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min