Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (z.B. von Seitenbacher)
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Brotgewürz, gemahlen
- 1 TL Salz
- 550 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- ½ TL Kartoffelstärke
- ½ TL Natron
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2050 kJ / 489 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brötchen
1 godz. 40 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Baguette Rustica
4 Std. 20 Min
Bergisches Urbrot
17 Std.
Dunkles Landbrot
4sa
Hafer-Körner-Brot
11 godz. 40 min
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min