
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamell
- 250 g Zucker
- 220 g Milch
- 30 g Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 1 EL Essig
Stuten
- Butter zum Einfetten
- 20 g Walnusshälften
- 500 g Mehl
- 1 Ei
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Milch
- Kondensmilch zum Bestreichen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 200 kcal / 837 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Gourmet-Cracker
25 godz. 30 min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1 godz. 20 min
Schwarz-Weiß-Brot
4 godz.
Kürbisstuten
3 godz. 30 min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Dinkel-Brioche au chocolat
2 godz.
Vanille-Vla
50 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Norddeutsches Kürbisbrot
3 godz. 15 min
Milchreiskuchen
3 godz.
Quarkbrötchen
35 min