![Karamell-Walnuss-Stuten Karamell-Walnuss-Stuten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25A0B588-A338-4C09-864A-489706BA0A42/Derivates/d6c794d6-bd42-4282-8d34-b6e2633dc14b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamell
- 250 g Zucker
- 220 g Milch
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 1 EL Essig
Stuten
- Butter zum Einfetten
- 20 g Walnusshälften
- 500 g Mehl
- 1 Ei
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Milch
- Kondensmilch zum Bestreichen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Rosinenstuten
3h
Maisbrot
1u. 5min
Hefezopf
2h 30min
Brioche
2 godz.
Whiskey-Karamell-Kakao
40min
Butterkuchen mit Hefe
1hod. 35min
Schwarz-Weiß-Brot
4 godz.
Marzipan-Butterkuchen
3h
Mutzenmandeln mit Marzipan
1 godz. 20 min
Dinkel-Brioche au chocolat
2 godz.
Butterstuten
3h
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min