Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamell
- 250 g Zucker
- 220 g Milch
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 1 EL Essig
Stuten
- Butter zum Einfetten
- 20 g Walnusshälften
- 500 g Mehl
- 1 Ei
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Milch
- Kondensmilch zum Bestreichen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Erdnuss-Karamell
1h
Brioche
2h
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Ontbijtkoek (Frühstückskuchen)
1h
Butterstuten
3 Std.
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2h 20min
Quarkstuten
1h 20min
Marzipanwaffeln mit Cassisbirnen
1h 20min
Dublin - Flapjacks
30min
Kürbisstuten
3h 30min
Cookies mit Salzgebäck
50min
Marzipankissen
2h