Skandinavisches Roggenbrot

Skandinavisches Roggenbrot

4.2 350 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 27 godz.
20 Scheiben

Składniki

  • Roggenkörner
    300 g
  • Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
    350 g
  • Zucker
    30 g
  • Trockenhefe
    2 TL
  • Roggenmehl
    300 g
  • Weizenmehl Type 405
    100 g
  • Sonnenblumenkerne
    100 g
  • Kürbiskerne
    80 g
  • Leinsamen
    50 g
  • Buttermilch
    220 g
  • dunkles Bier
    180 g
  • Honig
    30 g
  • Salz
    2 TL
  • Haferflocken
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 7 g
Kalorie 866 kJ / 206 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...