Urządzenia i Akcesoria
Dunkles Landbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz.
16 Scheiben
Składniki
-
Gerste100 g
-
Dinkel100 g
-
Weizenmehl Type 1050320 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)2 TL
-
Brotgewürz2 TL
-
Salz2 TL
-
Balsamico, dunkel30 g
-
Wasser lauwarm100 g
-
Malzbier250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
531 kJ /
127 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bierbrot
2 godz.
Dunkles Landbrot
3 godz.
Skandinavisches Roggenbrot
27 godz.
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2 godz. 15 min
Prötzeler Roggenbrot
1 godz. 20 min
Roggen-Dinkel-Brot
8 godz.
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Graubrot
2 godz.