Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß
- 150 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
Quellstück
- 60 g Paniermehl
- 90 g Wasser
Hauptteig
- 270 g Buttermilch, kalt
- 5 g frische Hefe
- 450 g Weizenmehl Type 550
- 2 ½ TL Salz (10 g)
- 10 g Honig
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- Öl zum Einfetten
- 1 TL Kümmel, ganz
- 100 g Schinkenwürfel, roh (z. B. Tiroler Schinken)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 719 kJ / 172 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weinknorzen (Weinreben)
17 Std. 35 Min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Röggelchen für Halven Hahn
1 Std. 35 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Bergisches Urbrot
17h
Dunkles Landbrot
4 Std.
Doppelbocker aus dem Topf
3 godz.
Weizenbier-Brot mit Koriander und Kümmel
5 Std. 45 Min
Schweizer Bauernbrot
7 Std.
Schwäbisches Genetztes
10h
Roggen-Malzbier-Brot
2 godz. 20 min
Baguette Rustica
4sa 20 dk