Tiroler Schinkenbrot

Tiroler Schinkenbrot

4.6 65 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 16 godz. 15 min
16 Scheiben

Składniki

Poolish
  • Wasser
    150 g
  • frische Hefe erbsengroß
    1 Stückchen
  • Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
    150 g
Quellstück
  • Paniermehl
    60 g
  • Wasser
    90 g
Hauptteig
  • Buttermilch kalt
    270 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Weizenmehl Type 550
    450 g
  • Salz (10 g)
    2 ½ TL
  • Honig
    10 g
  • Kümmel, gemahlen
    1 TL
  • Öl zum Einfetten
  • Kümmel, ganz
    1 TL
  • Schinkenwürfel, roh (z. B. Tiroler Schinken)
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 7 g
Kalorie 719 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...