Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe (erbsengroß)
- 150 g Weizenmehl Type 550
Quellstück
- 60 g Paniermehl
- 90 g Wasser
Hauptteig
- 280 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 200 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 30 g Röstzwiebeln
- 10 g Honig
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 100 g Katenschinken, gewürfelt
- Öl zum Einfetten
- 50 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1470 kJ / 351 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette
3h 45min
Schweizer Rustico
25sa 20 dk
Oberländer
14 godz. 30 min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Bergisches Urbrot
17h
Tiroler Schinkenbrot
16 godz. 15 min
Fougasse
14 godz. 30 min
Baguettes
15 Std.
Baguettes Rustica
15 Std.
Doppelbocker aus dem Topf
3 Std.
Schweizer Bauernbrot
7h
Baguette Rustica
4 Std. 20 Min