Weinknorzen (Weinreben)

Weinknorzen (Weinreben)

4.7 45 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 17 godz. 35 min
8 Stück

Składniki

Poolish
  • Wasser
    150 g
  • frische Hefe (erbsengroß)
    1 Stückchen
  • Weizenmehl Type 550
    150 g
Quellstück
  • Paniermehl
    60 g
  • Wasser
    90 g
Hauptteig
  • Wasser kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
    280 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Weizenmehl Type 550
    200 g
  • Roggenmehl Type 1150 und etwas mehr zum Bearbeiten
    250 g
  • Salz (10-12 g)
    2 TL
  • Röstzwiebeln
    30 g
  • Honig
    10 g
  • Kümmel, gemahlen
    1 TL
  • Katenschinken, gewürfelt
    100 g
  • Öl zum Einfetten
  • Wasser
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 12 g
Kalorie 1470 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...