Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 120 g di farina tipo 00 + q.b.
- 4 uova (da 60 g)
- 3 tuorli
- 170 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 50 g di fecola di patate
Sciroppo
- 200 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 80 g di liquore al cocco
Gelato all'ananas
- 85 g di zucchero
- 300 g di polpa di ananas, congelato a pezzi (vedere consiglio)
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1h 35min
Croissant
7h 30min
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1h
Pan di Spagna
1h
Crema pasticcera
15 分钟
Pan di Spagna
1sa 50 dk
Diplomatica
3h 30min
Calamarata cozze e vongole su vellutata di piselli
2小时 30 分钟
Code di aragosta con crema pasticcera
6h
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5 min
Zeppole di San Giuseppe
1sa 50 dk
Cavatelli
1小时 30 分钟