Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krapfen
- 700 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 500 g di patate a pasta gialla, pelate e a fette (0.5 mm)
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 30 g di lievito di birra fresco sciolto in poca acqua
- 10 g di zucchero
- 2 uova (60 g cad.)
- 30 g di burro morbido
Ripieno ai funghi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di funghi porcini freschi, puliti e a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- olio di semi di arachide q.b. per friggere a immersione
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2141.5 kJ / 511.8 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissant
7h 30min
Erbazzone reggiano
2h
Paris Brest
3 Std. 30 Min
Crêpes ai funghi
1 Std. 50 Min
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Torta mimosa gelato
3 Std. 30 Min
Torta Dobos
3 Std. 30 Min
Strudel di ricotta e pane
2 godz. 30 min
Torta Cook-Key®
2h
Dessert di Capodanno alla melagrana
1 Std.
Cornetto gigante
6 Std.
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2 godz. 30 min