![Krapfen di patate ripieni Krapfen di patate ripieni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/158ac40b-848e-4e11-962e-ab85b6caa202/Derivates/f521c2f1-7abd-4279-879a-72dfaafa7de1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Krapfen
- 700 g di acqua
- 2 pizzichi di sale
- 500 g di patate a pasta gialla, pelate e a fette (0.5 mm)
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 30 g di lievito di birra fresco sciolto in poca acqua
- 10 g di zucchero
- 2 uova (60 g cad.)
- 30 g di burro morbido
Ripieno ai funghi
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di funghi porcini freschi, puliti e a fette
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- olio di semi di arachide q.b. per friggere a immersione
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2141.5 kJ / 511.8 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Friggitelli ripieni in pastella
45 Min
Arancini di riso
3ч. 5 мин.
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Chicche di patate alla curcuma con crema di carciofi e bottarga
1 Std. 30 Min
Torta di crêpes tiramisù
6h 30min
Chiacchiere salate
55 Min
Bignè cake
4h
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 Std. 5 Min
Dolce mattone
2 Std. 20 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Ciambelle di Carnevale
4 godz. 5 min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min