![Pitte pie calabresi Pitte pie calabresi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3d5d8f74-94e7-4eca-9dff-a94f18d127b5/Derivates/7909ff63-a593-4a07-af58-7086042b4bb1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 80 g di strutto
- 3 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 20 g di latte
- farina tipo 00 q.b. per infarinare
Ripieno
- 100 g di frutta secca mista (nocciole, mandorle, fichi secchi)
- 200 g di confettura di uva fragola, more o ciliegie
- 2 cucchiai di cacao amaro in polvere
Termine della preparazione
- 1 tuorlo
- 2 cucchiai di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradizionale
15h 35min
Ciambella al limone
2 Std.
Fugassa veneta
4 Std.
Taralli al limoncello
45min
Ciambella speziata
45min
Torta all'arancia e crema tropicale
2klst 35 min
Confettura di uva e fiori di timo
2h 40 min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min
Pane pugliese
29hod. 20min
Torta friabile ai frutti di bosco
2 godz. 55 min
Crostata al cioccolato bianco
1h 10min
Calzone
2 Std. 50 Min