Pitte pie calabresi

Pitte pie calabresi

4.9 9 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
17 pezzi

Składniki

Impasto
  • 500 g di farina tipo 00
  • 150 g di zucchero
  • 80 g di strutto
  • 3 uova
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 20 g di latte
  • farina tipo 00 q.b. per infarinare
Ripieno
  • 100 g di frutta secca mista (nocciole, mandorle, fichi secchi)
  • 200 g di confettura di uva fragola, more o ciliegie
  • 2 cucchiai di cacao amaro in polvere
Termine della preparazione
  • 1 tuorlo
  • 2 cucchiai di latte

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 264 kcal / 1104 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 39.4 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...