Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 00
- 150 g di zucchero
- 80 g di strutto
- 3 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 20 g di latte
- farina tipo 00 q.b. per infarinare
Ripieno
- 100 g di frutta secca mista (nocciole, mandorle, fichi secchi)
- 200 g di confettura di uva fragola, more o ciliegie
- 2 cucchiai di cacao amaro in polvere
Termine della preparazione
- 1 tuorlo
- 2 cucchiai di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella classica
55 λεπτ.
Fantasia di nocciole
1h 35 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Ciambella al limone
2h
Torta di mele
1 Std.
Torta rovesciata ai fichi
1 Std. 15 Min
Tortine all'albicocca
45min
Focaccia dolce
45min
Torcion dolce
3h 30min
Torta rovesciata all'ananas
1 Std.
Plumcake al limone
1 godz. 5 min
Muffin all'arancia
1 Std.