![Ciambella ciociara Ciambella ciociara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8F616EA0-736A-4510-B1A3-970D962F52B8/Derivates/57BE84F7-1305-469C-AF76-66721720E268.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g di acqua
- 3 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 500 g di farina manitoba
- 100 g di farina tipo 0
- 15 g di sale
-
5 - 10
g di semi di anice, a piacere
lub 5 - 10 g di semi di finocchio, a piacere - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1081.4 kJ / 258.3 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 48.6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza assettata
1 Std. 45 Min
Torcolo di San Costanzo
5h 30min
Pizza di pasqua dolce
3h
Pane sciapo umbro
14 godz.
Maritozzo romano
11h
Castagnole
1 Std. 20 Min
Pomodori ripieni di riso basmati
1 Std.
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Crescia al formaggio
3h 10min
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.