![Veneziane mignon Veneziane mignon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AD9758EE-9D10-42E3-B208-AFDDD73584BB/Derivates/50CB5402-5A8F-41AF-A379-932350FA7B82.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 90 g di acqua fredda + q.b.
Pan di Spagna
- 10 di burro
- 4 uova
- 100 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 120 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
Farcitura
- 530 g di latte
- 50 g di limoncello
- 2 uova
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 180 g di liquore Strega
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1904 kJ / 455 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Morettini
3 godz. 10 min
Panettone farcito
6h 45min
Mostaccioli al mosto cotto
1h
Fiammiferi croccanti al cioccolato
55min
Torta pazientina
3h 55min
Castagnole ripiene
14 Std.
Chiacchiere
1h 35min
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Bon bon ripieni di mandorle e nocciole
1óra 50p
Tartellette sfiziose ai formaggi
50min
Croissant sfogliati ai cereali con prosciutto crudo e rucola
6 godz.