Veneziane mignon

Veneziane mignon

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
    200 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    200 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua fredda + q.b.
    90 g
Pan di Spagna
  • di burro
    10
  • uova
    4
  • di zucchero
    100 g
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • di farina tipo 00
    120 g
  • di sale (opcjonalnie)
    1 pizzico
Farcitura
  • di latte
    530 g
  • di limoncello
    50 g
  • uova
    2
  • di zucchero
    100 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di liquore Strega
    180 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 455 kcal / 1904 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 56.3 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...