Veneziane mignon

Veneziane mignon

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale
  • 90 g di acqua fredda + q.b.
Pan di Spagna
  • 10 di burro
  • 4 uova
  • 100 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 120 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
Farcitura
  • 530 g di latte
  • 50 g di limoncello
  • 2 uova
  • 100 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 180 g di liquore Strega

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 455 kcal / 1904 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 56.3 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...