Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 150 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di pan di Spagna, un disco (Ø 22-24 cm e altezza 1 cm circa)
- 100 g di frutta mista candita
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
Alternatywne przepisy
Sorbetto al limone
8h 30min
Granita al limone
15 min
Baccalà fritto in pastella
1sa 10 dk
Sorbetto al lime
26 Std. 50 Min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 Std.
Spagnola
10h 20min
Minnuzze di Sant'Agata
7 godz. 30 min
Zuccotto gelato
12h
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30min
Torta cappuccino e caramello
2 Std.
Arancini ai frutti di mare
2 Std.
Coppetta all'amarena
11 godz. 40 min