Cassata gelato

Cassata gelato

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 250 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 150 g di zucchero
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 150 g di pan di Spagna un disco (Ø 22-24 cm e altezza 1 cm circa)
  • 100 g di frutta mista candita

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 397 kcal / 1661 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 47.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...