Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelato al cioccolato
- 80 - 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 20 - 50 g di cacao amaro in polvere
- 400 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di zucchero
- 4 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
Gelato alla vaniglia
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 180 g di zucchero
- 6 tuorli d'uovo
- 1 pizzico di sale
Gelato alla fragola
- 50 - 60 g di zucchero
- 500 g di fragole congelate, a fette
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 125 g di cioccolato bianco a pezzi
- 250 g di fragole a metà
- Wartości odżywcze
- na 12 porzioni
- Kalorie
- 24228 kJ / 5768 kcal
- Białko
- 88.1 g
- Węglowodany
- 626.6 g
- Tłuszcz
- 333.6 g
- Błonnik
- 33.8 g
Alternatywne przepisy
Rotolo di gelato alla banana e caramello
4h 15min
Fantasmini
7 godz. 50 min
Panna montata
10 Min
Pasta di zucchero
1h 10 min
Tartufo al cioccolato
11 godz. 20 min
Dacquoise ai lamponi
3h
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8h 45min
Ciambelline glassate
50min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30 min
Semifreddo veloce al caffè
1h
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24 godz. 50 min
Cake pops
4h 25min