Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia pomidorów
-
1500 g wody
-
6 pomidorów, dojrzałych np. malinowych (ok. 180 g każdy)
-
80 g makaronu, suchego drobnego, w kształcie gwiazdek, ryżu lub muszelek
-
80 g cebuli
-
15 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
125 g sera mozzarella light, pokrojonego w 1 cm plastry
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.5 g
Kalorie
2055.7 kJ /
491 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
9.2 g
Węglowodany
61.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet makaronowy z Varomy
40 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1 godz. 5 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Kurczak z sałatką z ziemniaków na ciepło
55 min