Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia pomidorów
-
1500 g wody
-
6 pomidorów, dojrzałych np. malinowych (ok. 180 g każdy)
-
80 g makaronu, suchego drobnego, w kształcie gwiazdek, ryżu lub muszelek
-
80 g cebuli
-
15 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
125 g sera mozzarella light, pokrojonego w 1 cm plastry
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.5 g
Kalorie
2055.7 kJ /
491 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
9.2 g
Węglowodany
61.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Portugalskie zielone jajka
50 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1 godz.
Jajka faszerowane brokułami i kiełkami
55 min
Kulki z cukinią i serem feta
40 min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min