Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą

4.3 49 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje

Składniki

  • 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia pomidorów
  • 1500 g wody
  • 6 pomidorów, dojrzałych np. malinowych (ok. 180 g każdy)
  • 80 g makaronu, suchego drobnego, w kształcie gwiazdek, ryżu lub muszelek
  • 80 g cebuli
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 125 g sera mozzarella light, pokrojonego w 1 cm plastry
  • bazylia, świeża do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 26.5 g
Kalorie 2055.7 kJ / 491 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 9.2 g
Węglowodany 61.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...