Urządzenia i Akcesoria
Pomidory faszerowane makaronem z mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia pomidorów
-
1500 g wody
-
6 pomidorów, dojrzałych np. malinowych (ok. 180 g każdy)
-
80 g makaronu, suchego drobnego, w kształcie gwiazdek, ryżu lub muszelek
-
80 g cebuli
-
15 g oliwy z oliwek
-
2 ząbki czosnku
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
125 g sera mozzarella light, pokrojonego w 1 cm plastry
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26.5 g
Kalorie
2055.7 kJ /
491 kcal
Tłuszcz
19.6 g
Błonnik
9.2 g
Węglowodany
61.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Omlet makaronowy z Varomy
40 min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5 godz. 35 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55 min
Sałatka Trendy Lunch z awokado i jajkiem w koszulce
40 min
Babeczki z nadzieniem z parmezanu i suszonych pomidorów z Varomy
1 godz.
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Makaron po liguryjsku
45 min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Gnocchi w sosie pomidorowym
35 min