Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 400 g di spinaci in foglia surgelati
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 3 foglie di basilico fresco, lavate
- 150 g di ceci in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 30 g di pangrattato + q.b.
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 60 g di passata di pomodoro
- 1 wurstel
- 6 olive denocciolate, a rondelle
- 60 g di Emmental a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 998 kJ / 238.5 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 684.1 mg
Alternatywne przepisy
Burger di spinaci
40min
Tortino di cous cous (10-12 mesi)
1h 35min
Frittata autunnale
1u. 15min
Mini burger di salmone
1 Std. 30 Min
Stelline in rosso (10-12 mesi)
20 Min
Polpette di merluzzo e patate
55 min
Pappa di zucca e lenticchie
35 Min
Polpette di spinaci
35 Min
Cottura delle lenticchie
1h
Pappa di patate e lenticchie
40min
Frittata di spinaci al forno
45 min
Pappa di frutta
40min