Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Bohnenkraut, frisch, abgezupft
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 600 g Geflügelbrühe
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 750 g Kartoffeln, festkochend, halbiert
- 2 Birnen (à ca. 200 g), geviertelt
- 300 g grüne Bohnen, frisch
- 4 Scheiben Kasseler (à ca. 160 g)
- 1 EL scharfer Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1872 kJ / 447 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhren-Bratwurst-Spieße mit Kartoffeln und Zwiebelsauce
1 godz. 15 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Kasseler mit Grüner Sauce
40 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min
Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)
1 godz.
Bratwurst mit Apfel-Birnen-Kompott
50 Min
Schweine-Minutenschnitzel mit Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse
35 min
Kartoffel-Apfel-Ragout mit Bratwürstchen
50 Min
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1 godz.
Bunter Möhreneintopf mit Nürnberger Würstchen
40 min
Bratwurst-Klopse mit Pilzsauce, Kartoffeln und Möhren
1 godz.
Birnen, Bohnen und Speck
45 min