Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 Stängel Bohnenkraut, frisch, abgezupft
- 1 Zwiebel (50 g), halbiert
- 600 g Geflügelbrühe
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 750 g Kartoffeln, festkochend, halbiert
- 2 Birnen (à ca. 200 g), geviertelt
- 300 g grüne Bohnen, frisch
- 4 Scheiben Kasseler (à ca. 160 g)
- 1 EL scharfer Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1872 kJ / 447 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Bunter Möhreneintopf mit Nürnberger Würstchen
40min
Schweinefilet mit Fenchelgemüse und Champignonweizen
50 min
Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)
1 godz.
Kasseler mit Grüner Sauce
40min
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1 godz.
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1 godz.
Kasseler mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1 godz.
Schinkenhähnchen mit Weihnachtsrotkohl und Kartoffelpüree
2 Std. 15 Min
Schwarzwurzeln mit Hackbällchen (Sachsen-Anhalt)
50 min
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1sa 10 dk