Blumenkohl-Gratin mit Ei

Blumenkohl-Gratin mit Ei

4.2 134 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Gruyère Käse in Stücken
    300 g
    300 g Cheddar, in Stücken
  • Wasser
    1000 g
  • Blumenkohlröschen
    1000 g
  • Eier
    4 - 6
  • Mehl
    80 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Milch
    800 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat, gerieben (opcjonalnie)
    ½ - ¾ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 563 mg
Białko 29 g
Kalorie 2199 kJ / 526 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...