Minestra lenticchie e spinaci

Minestra lenticchie e spinaci

4.6 217 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla bianca in quarti
    50 g
  • di carota pelata e a rondelle (0,5 cm)
    50 g
  • di foglie di sedano lavate ed asciugate
    50 g
  • di lenticchie secche
    250 g
  • foglie di alloro fresche lavate ed asciugate
    3
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di acqua
    1000 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di foglie di spinaci freschi lavate ed asciugate
    200 g
    200 g di spinaci in foglia surgelati, scongelati bene
  • di sale (opcjonalnie)
    ½ cucchiaino
  • di riso per minestre (cottura 16 minuti)
    160 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 451 kcal / 1887 kJ
Białko 18.8 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 67.3 g
Błonnik 10.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...