
Wersje kompatybilne
Flatbread de pois chiches et dip de légumes au curry
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flatbread de pois chiches
- 280 g de pois chiches secs
- 200 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive et plus pour graisser
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 c. à soupe de graines de sésame, toutes les couleurs
Dip de légumes au curry
- 30 g d'huile d'olive
- ½ c. à café de graines de coriandre
- ½ c. à café de graines de cumin
- 1 c. à café de curry en poudre
- 1 c. à café d'ail en poudre
- 100 g d'aubergine en cubes (1 cm)
- 100 g de courgette en cubes (1 cm)
- 80 g de tomates en dés, en boîte
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à soupe de feuilles de coriandre fraîche hachées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 480 kcal / 2011 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 35 g
- Błonnik
- 12.3 g