
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
½ - 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
6 - 8 liści bazylii, świeżej
-
1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
2 - 4 ząbki czosnku (patrz wskazówka)
-
100 - 120 g oliwy z oliwek dobrej jakości
-
2 łyżeczki soli
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1200 g wody
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
ser parmezan, tarty ilość do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
629.4 kcal /
2633.5 kJ
Białko
13.9 g
Tłuszcz
28.9 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
1189.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
12 Przepisów
Polska
Polska