Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)

Spaghetti aglio e olio (TM5, TM6)

4.4 1.9K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • ½ - 1 pęczek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 6 - 8 liści bazylii, świeżej
  • 1 - 2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
  • 2 - 4 ząbki czosnku (patrz wskazówka)
  • 100 - 120 g oliwy z oliwek dobrej jakości
  • 2 łyżeczki soli
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1200 g wody
  • 400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • ser parmezan, tarty ilość do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 629.4 kcal / 2633.5 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 1189.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...