Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Zwiebeln, halbiert (80 g)
- 1 Knoblauchzehe
- 750 g Wasser
- 800 g Kartoffeln, mehligkochend, in Scheiben
- 1 TL Salz
- 500 g Rosenkohl, halbiert
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 3 Prisen Muskat
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Streifen (2 cm)
- 3 EL Öl
- 1 Radicchio, länglich (250 g), in Streifen (3 cm)
- ½ TL Zucker
- ½ TL Pfeffer
- 100 g Sahne
- 200 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3090 kJ / 738 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 842 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1 Std.
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Himmel und Erde (Himmel un Äd)
1h 10 min
Lammfrikadellen auf Mairübchenragout
1 Std.
Stielmus-Untereinander
50 min
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 min
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1 Std.
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50 min
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1h 10 min
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1 Std.
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45 min