Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Glas Grünkohl (Gesamtgew. 660 g)
Teig
- 240 g Mehl
- 100 g Butter, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 75 g geräucherter, roher Schinken, in kleinen Würfeln
- 200 g Frischkäse
- 50 g Milch
- 2 Eier
- 15 g Senf
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe für 0,5 l Wasser - ¼ TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1729 kJ / 413 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35 min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 godz. 20 min
Venezianischer Zwiebelkuchen
1h 10 min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1 Std. 30 Min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Wirsingtarte
1 Std. 30 Min
Porreetorte
1 godz. 20 min
Porree-Feta-Tarte
2sa
Chinakohl-Pizza
1h 40min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1h 15min
Grünkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Möhren-Wirsing-Lasagne
2sa