![Pere sciroppate al cacao e amaretto Pere sciroppate al cacao e amaretto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1efbdb4f-9bdb-4cb9-89af-1135080bbc19/Derivates/1bf0b53e-8db5-43c0-b2cb-c859826128c2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 3 chiodi di garofano
- 1 stecca di cannella
- 4 pere Williams, sbucciate, a metà e private del torsolo
- 30 g di amaretti
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di liquore all'amaretto
- 20 g di zucchero di canna
- 20 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1339 kJ / 320 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 52.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carote al Marsala
25 min
Torta Palpiton
1 godz. 30 min
Pane del vescovo
1h
Budino menta e frutti di bosco a Varoma
2sa 30 dk
Strüdel all'uva
1h
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
30 min
Zabaione caldo al passito
15min
Asparagi alla parmigiana
50 dk
Pesche a cottura lenta gratinate al cioccolato e amaretto
2sa 30 dk
Contorno di peperoni, cipolle e mele
20 min
Torta salata pere, noci e Gorgonzola
1h
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 Min