Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 250 g di farina tipo 00
- 125 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 70 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 70 g di porri a rondelle
- 15 castagne, cotte e spellate (vedere consigli)
- 100 g di pancetta a cubetti
- 400 g di carne trita di maiale
- 100 g di mele, pelate e a tocchetti (1-2 cm)
- 1 uovo
- 3 pizzichi di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1352 kJ / 323 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 Std.
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 Std. 40 Min
Pie salata di zucca Butternut
1 Std. 30 Min
Zuppa gratinata con pancetta e Fontina
1hod. 10min
Tortini di riso con carne
2 Std. 30 Min
Panini noci e uvetta (di Erica Liverani)
4 Std. 50 Min
Crema spalmabile alle erbe aromatiche
8hod. 15min
Galette des rois con crema alle mandorle
3 Std.
Zuppa del nord
1hod. 10min
Torta Donizetti
1 Std.
Torta carote e mele
1 Std. 30 Min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1hod. 10min